Goochelen

Goochelen is een erg breed begrip het staat voor mensen verbazen door bepaalde handelingen toe te passen die eigenlijk niet zouden kunnen. Er zijn vele verschillende manieren van goochelen. Kaart goochelen is het grootst en populairst dit komt omdat kaarten vele mogelijkheden bieden. Iemand die wilt beginnen met leren goochelen kan dan ook het beste (in ieder geval op het begin) met kaarten aan de slag gaan.

Waarom beginnen met kaart goochelen?

Om een goede kaartgoochelaar te zijn moet je vele handelingen onder de knie krijgen. Deze handelingen zijn goed te oefenen met kaarten en zijn later ook erg makkelijk om te gebruiken voor trucs met andere voorwerpen. Naast dat je met kaarten op veel handelingen kunt oefenen, heb je er ook vele mogelijkheden mee. Je kunt hierbij denken aan valse kaarten zoals dubbele kaarten, iets kleinere kaarten, een kaart met een andere achterkant en ga zo maar door. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, heb je eigenlijk ook een onbeperkt aantal aan goocheltrucs met kaarten. Als je de handelingen kunt toepassen heb je dus meteen (met een klein beetje oefening) heel wat trucs die je kunt gaan uitvoeren voor je familie en vrienden.

Het is als beginnend goochelaar belangrijk om meteen wat trucs te kunnen, zo blijft de motivatie een stuk hoger en zo kan je ook aan je trucs gaan bouwen (steeds iets uitgebreider en leuker maken). Een goocheltruc, zoals onderstaande heb je zo geleerd!

Hoe kun je het beste aan de slag gaan als je wilt leren goochelen?

Op de website goochelaar in een handomdraai kun je van A tot Z leren goochelen, alle belangrijke handelingen worden jou aangeleerd en je krijgt meteen een heel arsenaal aan trucs die je zo kunt uitvoeren. Het mooie van deze site is dat alles via video’s gebeurd, je kunt dus precies zien hoe de professionele goochelaar iets uitvoert en het daarna zelf nadoen. Ook krijg je goede uitleg tijdens de filmpjes. Als je snel wilt leren goochelen is deze site dan ook ideaal. Er staan trucs op voor beginners en gevorderde en met de site kun je als beginner dan ook groeien naar de gevorderde trucs.

Alles wat je moet weten om te leren goochelen vind je dus op Goochelaar in een handomdraai.